Quart per la Tolerància i la Diversitat

perfil Quart TD
La Intolerància és un dels grans desafiaments al que la humanitat ha de fer front en aquest segle. És un problema de dimensió ètica, cultural, religiosa i social, generat per factors diversos: estructurals, econòmics, polítics i ideològics. Les nostres ciutats són testimoni d’incessants actes i successos d’intolerància: agressions a immigrants, violència neonazi, agressions ultres en àmbit del futbol, crims cap a gitanos, indigents, homosexuals, musulmans, jueus… moguts pel rebuig a la condició social, sexual, cultural, religiosa o política de la víctima, fets greus basats en el menyspreu cap al diferent, facilitats per por i inseguretat. No és genètic, és una realitat apresa per les persones en el seu procés de socialització, per la qual cosa es pot revertir tornant a construir aquest procés.

I això com es fa?

Aquest projecte pretén fer-ho empoderant als/les més joves amb informació, formació i ferramentes per a que puguen mostrar al seu voltant, i a la resta del mon, que una actitud i compromís tolerant amb la diversitat de persones, és la millor manera per a crear un entorn de pau, solidaritat i justícia social.

Quines són les activitats?

La manera que tenim d’iniciar aquest procés és realitzant una sèrie de sessions, formacions, tallers i accions. Partint de la col·laboració amb organitzacions professionals en tolerància, diversitat i acció social, com son Movimiento Contra la Intolerància (MCI) i LAMBDA (col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), que junt de l’equip d’animadors/es voluntaris/es realitzarà sessions de sensibilització als instituts. Amb la implicació d’associacions que coneixen i actuen per la realitat del poble, com son les Cases de Joventut, els Esplais, Cremant Muses i el Consell de la infància de Quart de Poblet, elaborem, mitjançant grups de participació, materials de difusió, sessions de debat, vídeos de sensibilització, materials on plasmar les idees de manera original i juvenil, i actes i actuacions d’acció social.

I els objectius?

L’objectiu general és treballar la sensibilització, la conscienciació i la formació per a la tolerància i la convivència per la diversitat, a través de l’organització inicial de 2 mesos de sessions en instituts i 3 mesos de tallers i d’actes entre associacions de Quart de Poblet, on participen els diferents sectors de la població.

Els objectius especifics en aquesta fase inicial del projecte són:

  • Sensibilitzar sobre els valors de tolerància entre la població escolar de Quart de Poblet per a generar actituds favorables a la convivència i per la diversitat.
  • Treballar la implicació de la població jove en accions de sensibilització i conscienciació, entorn als valors assenyalats a través de la realitat de la Casa de Joventut de València i de Esplais Valencians.
  • Difondre el projecte en les xarxes socials i elaborar, al menys, dos vídeos de sensibilització.
  • Formació de l’equip d’animadors/es voluntaris/es en tolerància i diversitat per al desenvolupament satisfactori del projecte.
  • Fomentar la continuïtat del projecte.

Qui fa possible aquest projecte?

L’organitza l’equip de voluntàries i voluntaris de la Casa de Joventut La Cebollera, pertanyent a la Casa de Joventut de València i a Federació Valenciana de Cases de Joventut.
Entre les nostres col·laboracions es troben associacions locals com són la Casa de Joventut Barranquet, Esplais Valencians i Cremant Muses, i també organitzacions valencianes com a LAMBDA i Movimiento Contra la Intolerancia (MCI).
Aquest projecte s’ha presentat a les «Ajudes a projectes interassociatius» i a les «Ajudes per a projectes de Creació Jove«, pel que ha sigut subvencionat per l’Espai de Creació Jove, l’ajuntamente de Quart de Poblet, Fundació Horta Sud, Caixa Popular, i Ugarte.

I jo, com puc participar en el projecte?

Qualsevol persona pot participar compartint imatges i missatges positius en les xarxes socials amb els hashtags #QuartxlaTolerància i #QuartxlaDiversitat.

Si tens de 12 a 17 anys pots acudir als tallers de tolerància i diversitat que es realitzen en les Cases de Joventut La Cebollera i Barranquet en març, abril i maig.

Si tens 18 anys o més, pots ser voluntari/a i formar-te gratuïtament per a dur a terme els tallers i accions amb els/les més joves.

També pots seguir la continuïtat del projecte a través dels hashtags #QuartxlaTolerància #QuartxlaDiversitat, en l’apartat del nostre blog Quart per la Tolerància i la Diversitat i les xarxes socials facebook, twitter i instagram.

«Si no podem posar fi a les nostres diferències, contribuïm a que el món siga un lloc apte per a elles.»

Coordinadora: Andrea Naval Valls

Comentarios cerrados.